web analytics

Wij zijn wel klaar met Corona, maar Corona is nog niet klaar met ons. Het heeft er toch nog voor gezorgd dat het WakeClub Star Event 2022 is afgelast, zo bleek uit navraag bij de organisatie.

corona heeft een staart

De afgelopen twee jaar kon het evenement al niet doorgaan vanwege COVID-19 en dat blijkt ook dit jaar het geval te zijn. Hoewel de maatregelen enorm versoepeld zijn, is dit vrij recentelijk gebeurd. Het beslissingsmoment of zo’n wedstrijd wel of niet doorgaat ligt echter ver voor de evenementsdatum. Het evenement moet immers worden georganiseerd en daar moeten vooraf afspraken voor worden gemaakt waar kosten aan zijn verbonden. Denk hierbij aan het cablepark, catering, maar ook aan kosten voor juryleden die vaak ook uit het buitenland overkomen. Ook riders uit het buitenland kunnen vooraf aardig wat kosten moeten maken. Als je afspraken vastlegt en het evenement gaat niet door, dan loopt het al snel in de papieren. Daarom is in dit geval op safe gespeeld en gaat het evenement dit jaar dus niet door.

over WakeClub Star Event

Het WakeClub Star Event is al enige jaren succesvol georganiseerd op de kabelskibaan van Waterski Twente, vlakbij Enschede. Het wordt georganiseerd door de daar actieve wakeboardvereniging WakeClub, in samenwerking met Waterski Twente en de NWWB. Het is een internationale wedstrijd, waar riders uit verscheidene landen langskomen om hun tricks te laten zien. Ze kunnen er dan punten mee verzamelen voor hun internationale IWWF rating.