web analytics

De organisatie van de Noorder Wakeboard Challenge, de wakeboardcompetitie die op 5 locaties in Noord-Nederland plaatsvindt, heeft de 2022 editie aangekondigt. Dit deden ze op hun sociale media en website.

Er is een nieuwe tourposter uitgebracht, waarop te lezen is dat de eerste tourstop over 3,5 week al plaatsvindt, op zaterdag 14 mei bij Watersportcentre Veendam. De inschrijving zal binnenkort worden geopend.

NWC Poster 2022De tourstops vinden plaats op:

  • tourstop 1: 14 mei in Veendam
  • tourstop 2: 12 juni in Enschede
  • tourstop 3: 3 juli in Harkstede
  • tourstop 4: 25 september in Sneek
  • tourstop 5: 8 oktober in Groningen

“Het kan weer!”

De organisatie van de wakeboardcompetitie is een gezamelijke inspanning van 5 exploitanten, 2 verenigingen en Waterski Nederland. Nadat er de 2020 editie helemaal werd afgelast en vorig jaar (met aangepaste planning) 4 van de 5 tourstops konden doorgaan, wordt verwacht dat dit jaar weer een “echte” editie wordt.

“Dat niet alleen, maar we kunnen ook weer gebruik maken van alle horeca, sanitair en nog veel meer”, vertelt Rick van der Velde van Waterski Nederland. “Iedereen is ook weer welkom om te komen kijken, voor zover het nu lijkt. Op deze manier kunnen we er weer echt een gezellige competitie van maken!”

over Noorder Wakeboard Challenge

De Noorder Wakeboard Challenge is een competitie die sinds 2012 wordt georganiseerd. Het bestaat uit 5 tourstops, oftewel 5 wakeboard wedstrijden. De tourstops vinden plaats op 5 kabelskibanen en worden georganiseerd door de exploitanten en/of de daar aanwezige verenigingen. De Noorder Wakeboard Challenge 2022 vindt plaats in Veendam (Gr.), Enschede (Ov.), Harkstede (Gr.), Sneek (Frl.) en Groningen (Gr.). De resultaten van deze tourstops worden bij elkaar opgeteld om de winnaar van de competitie te bepalen.