web analytics

Het is niet dit seizoen dat Break Out Grunopark moet verhuizen, maar in 2024 of kort daarna zal dat wel het geval zijn. Het huidige terrein krijgt een nieuwe bestemming.

TSVG actief op Break Out GrunoparkHet terrein ligt tegen Meerstad aan, het nieuwe stadsdeel van de stad Groningen. Er is een groot kunstmatig meer aangelegd en in de afgelopen jaren is er een flink aantal huizen gebouwd. De gemeente wil ook richting Harkstede gaan uitbreiden, precies op de plek waar de waterskibaan en camping van Break Out Grunopark ligt.

haven en recreatie

Het plan is om over enkele jaren op het terrein van het Grunopark en het naastgelegen gebied De Wierden een ‘waterstadje’ te laten ontstaan, met een haven en recreatieve voorzieningen. Eigenaar Swieter heeft besloten om de camping met recreatieve voorzieningen aan de gemeente te verkopen, zodat de plannen kunnen worden uitgevoerd.

nieuwbouw wordt geen oudbouw

Het is wel spijtig dat het gloednieuwe pand langs de waterskibaan nu al snel overbodig zal worden. Sinds vorig jaar is Break Out al bezig met de bouw ervan en het is net afgerond. Het is niet bekend of het gebouw op een later tijdstip door de gemeente zal worden omgevormd voor een andere bestemming, of dat het pand weer afgebroken zal worden.

De Groningse kabelaar kan in ieder geval nog tot en met 2024 op de huidige locatie actief blijven, daarna zullen de activiteiten van het terrein moeten verdwijnen. Break Out Grunopark heeft al aangekondigd de activiteiten op een andere locatie te willen voortzetten. Dit geldt ook voor de wakeboard- en waterskiverenigingen TSVG en The Bares die actief zijn op deze locatie.