web analytics

Meldde ik vorige week al dat Waterski en Wakeboard School De Harder flink gaat vernieuwen, de Waterskivereniging De Harder vernieuwt ook! De hele haven gaat op de schop en de vereniging hoopt eind maart de werkzaamheden achter de rug te hebben, zo is te lezen in De Drontenaar.

De vereniging bestaat komende zomer 50 jaar en wil met een fris gezicht de komende periode in. De hele haven, inclusief de palen, steigers en botenhelling, wordt vernieuwd. Het hout wordt op de meeste plaatsen vervangen door beton, zodat het duurzaam is en ze er de komende jaren geen omkijken meer naar hebben. Ook de havenboxen, waar de boten van de leden liggen, worden aangepakt. Het aantal boxen wordt uitgebreid naar 82. De ingrijpende renovatie kost 4 ton en wordt door de club zelf betaald, zo vertelt voorzitter Liza Cramer: “We hebben ervoor gespaard en daarnaast hebben we een hypotheek afgesloten bij de bank.”

Sowieso is de renovatie weloverwogen, zo vertelt Cramer: “We zijn er meer dan twee jaar mee bezig geweest samen met onze havencommissie en bouwcommissie. Dit najaar zijn de leden akkoord gegaan en nu gaat het echt beginnen.”

Niet alles wordt verbouwd

2021-004 Waterskivereniging De Harder, foto Waterskivereniging De HarderOp het terrein staat ook de Waterski- en Wakeboardschool, die wordt gerund door Alex Clay. Deze krijgt ook een flinke makeover, met compleet nieuwe accomodatie en steiger.

Daarnaast staat een kantine, maar die blijft zoals hij is. Ook de huisjes waar de leden kunnen vertoeven blijven hetzelfde, net als de trailerplaatsen voor de leden die geen box hebben. De rest van het terrein wordt later misschien aangepakt. „Dat gaat niet allemaal in één keer lukken”, legt de voorzitter uit.

Grote vereniging

Waterskivereniging De Harder is een grote vereniging met 120 gezinnen en daarnaast zijn er enkele individuele leden. Ze zijn wel echt een waterski- en wakeboardvereniging. Cramer: “Er komen regelmatig dagjesmensen de haven binnenvaren. Die zijn natuurlijk altijd welkom voor een versnapering of om kennis te maken. Maar als ze alleen lid willen worden voor een ligplaats, dan moeten we ze teleurstellen. Nieuwe leden moeten wel aansluiten bij onze visie en ons beleid als watersportvereniging.”

Ze hoopt dat de komende verbouwing leidt tot verdere groei van de vereniging. Voordeel is dat waterskiërs makkelijk afstand kunnen houden en dat de sport dus ook in deze coronatijd beoefend kan worden.

De verbouwing begint komende week.

Bron foto’s: eigen foto Waterskivereniging De Harder / bron tekst: De Drontenaar.