web analytics

Blijkbaar zijn er Groningers die zich afgelopen tijd verveeld hebben, ondanks de ijspret. Wakepark Groningen baalt van vandalen, die voor maar liefst € 5.000,- schade hebben veroorzaakt. Inmiddels is een crowdfundactie gestart.

“Vernieling, vervuiling en overlast…..blijkbaar zijn hittegolven en vrieskou een vrijbrief om je als vandaal te gedragen en andersmans spullen kapot te maken”, is te lezen op hun Facebookpagina. Volgens het Wakepark is er heel veel gesloopt, zowel door jongeren als volwassenen. Er zijn meubels vernield en obstakels raakten zwaar beschadigd doordat mensen eroverheen schaatsten en er dikke stukken ijs tegenaan gegooid hebben.

door ijs bereikbaar

2021-012 Wakepark Groningen baalt van vandalen - baan afgezetNormaal gesproken is het startplatform niet bereikbaar, omdat het op het water drijft. Er is dan een ponton waarmee je naar dat platform komt en die wordt weggehaald als er niemand is. Door het ijs kan echter iedereen erbij komen. De kabelaar is niet voor schade gedekt, omdat dit erg kostbaar is voor een locatie op openbaar water. Wel is er aangifte gedaan en is de baan afgezet.

crowdfunding voor Wakepark Groningen

Regular Bastiaan Erends is daarom een crowdfunding actie gestart, om eigenaar Doneer NU!Eun Leij te helpen de schade weer te herstellen. Als je Wakepark Groningen ook wilt steunen, of wilt weten wat de stand tot nu toe is, klik dan hier.