web analytics

De Ronix One is een boot-wakeboard, dat al bestaat sinds Ronix bestaat. Het is verscheidene keren bijgewerkt en dit jaar krijgt de Ronix One 2021 blackout technology. Wat dat is? Geen idee. Echt niet.

Ronix doet er namelijk behoorlijk geheimzinnig over. Niet omdat het er niet al is, want het was afgelopen jaar ook al opgenomen in de RXT. Maar dat is een wakeboard met continuous rocker en daar wordt niet iedereen blij van. De Ronix One 2021 is het eerste wakeboard met 3 stage rocker die deze technologie ingebouwd heeft.

Blackout Technology

2021-009 Blackout Technology van de Ronix One 2021Het is een beetje als een black box. Je weet niet wat er in zit, maar je weet alleen wat het doet. En daar kun je gebruik van maken. Het zorgt ervoor dat Danny Harf’s signature wakeboard meer geëvolueerd is dan dat het de afgelopen 14 jaar heeft gedaan, volgens Ronix. Het is volgens hen de beste mix van response, feeling, gewicht en ultrazachte landingen, met dat sausje van Blackout Technology. Het biedt een ongekende upgrade voor de meest progressieve riders, die op zoek zijn naar ieder voordeel om hun wakeboarden naar een hoger niveau te tillen, aldus de fabrikant. Daaruit blijkt dus ook dat het een wakeboard is voor de gevorderde rider.

Danny Harf

2021-009 Ronix One 2021 - Danny Harf. Copyright RonixWake.comDat is Danny namelijk ook! Hoewel hij het tegenwoordig wel een tikkie rustiger aan doet, heeft hij in het verleden zijn credits zeker verdiend. Hij heeft waarschijnlijk de meeste tricks achter de boot bedacht. Elke wedstrijd waar hij aan meedeed won hij meerdere keren. Hij heeft meegewerkt aan heel wat innovaties van zijn signature wakeboard, dat veel invloed en verkopen heeft gehad in de afgelopen 15 jaar. En het is ook nog eens een coole gast.

en verder

2021-009 Ronix One 2021 krijgt blackout technologie - detailis de Ronix One 2021 een wakeboard met 3-stage rocker. Deze begint verder op de uiteinden van het board en is extra verhoogd, voor meer explosieve pop. Het zorgt ook voor Instant Energy, wat je duidelijk voelt als een uiteinde in de wake komt. Je gaat hoog!
Mocht je toch eens een kabeltje pakken, no worries: de in urethaan uitgevoerde speedwalls zorgen ervoor dat hij niet breekt als een lucifer.
Er is ook een versie zonder Blackout Technology verkrijgbaar, de Ronix One Fused Time Bomb 2021. En eerlijk is eerlijk, dat scheelt dan toch weer 200 euri.

probeer het zelf

Ben je al enthousiast geworden van dit wakeboard? Snap ik. Maarre… probeer het wel eerst zelf ff uit tijdens een testdag. Wat voor de ene persoon erg goed werkt, kan voor een andere persoon minder prettig werken.

Heb je al ervaring met dit soort wakeboards? Check dan jouw favo wakeboardstore voor deze strakke plank! Het is nu alleen nog verkrijgbaar bij WakeboardOnline.