web analytics

Vorig jaar werd dé wakeboardcompetitie voor Noord-Nederland afgeblazen vanwege corona, maar nu lijkt het door te gaan. Noorder Wakeboard Challenge kondigt 2021 aan, met in deze editie ook een tweemast installatie.

NWC 2021 Noorder Wakeboard Challenge poster

De tourstops zijn vastgesteld op 22 mei in Veendam, 20 juni in Harkstede, 5 september in Sneek, 19 september in Groningen en 2 oktober in Enschede. Met name de tourstop op 22 mei is onder sterk voorbehoud, want het is nog erg onduidelijk over wat er op die datum al wel of niet mogelijk zal zijn. Sowieso zal publiek op afstand vanaf de kant moeten toekijken, is de horeca gesloten en kun je ook niet op locatie omkleden of douchen.

Niet leuk, maar…

Niet leuk allemaal, maar iedereen hunkert natuurlijk ook wel weer eens naar een mooie wedstrijd. Dat geldt voor de deelnemers, maar ook zeker voor de organisatie, die in handen is van de lokale kabelaars en verenigingen. Daarnaast liggen er ook op een aantal tourstops nieuwe obstakels op de deelnemers te wachten. Maar het leukste is nog wel dat dit jaar voor het eerst ook een tweemast installatie in de tour is opgenomen. Het gaat om de tweemaster van Wake Park Groningen, die in de stad Groningen op het Zilvermeer gevestigd is.

Iedereen kan meedoen

NWC 2019 - Noorder Wakeboard Challenge 2019Iedereen kan meedoen, of je nu heel goed bent, of net je eerste trick hebt gedaan. Want meedoen is belangrijker dan winnen. Op deze manier leer je namelijk ook om met wedstrijden mee te doen en kun je ook van andere riders tips en tricks opdoen, zodat jij later ook meer tricks kunt. En het kost je ook geen vermogen om mee te doen, want het startgeld is erg laag gehouden en je hoeft niet lid te zijn van de NWWB of een vereniging om mee te kunnen doen.

Alle informatie over de enige Nederlandse wakeboardcompetitie is te vinden op de site van de Noorder Wakeboard Challenge. Hier kun je jezelf ook aanmelden.