web analytics

De leeftijdscategorieën voor alle NWWB en IWWF cable wakeboard wedstrijden zijn met ingang van 1 januari jl. veranderd. Dit kan flink impact hebben op riders die 15 of 19 jaar zijn.

De IWWF heeft de leeftijdscategorieën voor wakeboard cable gelijkgetrokken met wakeboard boot. Dit is gedaan omdat alle resultaten worden ingevoerd in EMS, het nieuwe wedstrijd- en scoresysteem van de IWWF en haar aangesloten bonden. Het systeem gaat er als volgt uit zien:

  • onder 11 blijft onder 11
  • onder 15 wordt onder 14
  • onder 19 wordt onder 18
  • de andere categorieën blijven hetzelfde.

Alle wedstrijden van de IWWF en ook de NWWB gaan met dit EMS en dus ook met deze leeftijdsindeling werken.

Wat betekent dat?

2021-010 EMS logoDat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld 15 is, plotseling niet meer in de top van onder 15 zit, maar in onder 19 en dus veel oudere en gevorderde riders voor zich krijgt bij een NK. Dat kan de pret wel een beetje bederven.
Maar als je net een sponsorcontract hebt gekregen omdat de sponsor verwacht dat je mooie resultaten zult neerzetten, dan kan dat zeker ook grotere gevolgen hebben.

EMS

Leeftijdscategorieën NWWB zijn veranderdZoals vorig jaar al werd aangekondigd, zullen dit jaar alle disciplines binnen het IWWF en NWWB over gaan naar EMS. De kabelskiërs, boot- en blootvoetskiërs en de bootwakeboarders zijn er al in opgenomen. Sterker nog, ook alle scores vanaf 2006 zijn meegenomen.

De kabelwakeboarders zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar een plek in dit systeem krijgen, waarmee het dan Cablewakeboard.net zal vervangen. Alle NWWB-leden moeten zich dan opnieuw inschrijven, want alle NWWB- en IWWF-wedstrijden zullen via het EMS gaan werken. De leden krijgen automatisch een e-mail van de NWWB om te kunnen inschrijven. Je hoeft ze dus niet te mailen, of zo.

kortom

De leeftijdscategorieën zijn met ingang van 1 januari ingegaan, het inschrijven in EMS gebeurt in het tweede kwartaal. Nu maar hopen dat er snel weer wedstrijden gevaren kunnen worden.

Bron: NWWB.