web analytics

Hyperlite zet in de 2021 collectie een erg mooi cable wakeboard neer. De Hyperlite Freepress 2021 combineert een dikke flex, veel pop en stylish bamboe. Het is verkrijgbaar in de maten 145, 148 en 151 cm.

2021-007 Hyperlite Freepress bamboo wakeboardMet dit wakeboard zorg je er niet alleen voor dat je met een strak design de blits maakt bij iedere kabelaar, het is ook een wakeboard dat jou naar het volgende niveau kan tillen. Het is een wakeboard voor de gevorderde wakeboarder en geoptimaliseerd voor de kabel.

signature board

De Hyperlite Freepress 2021 is ontwikkeld in samenwerking met rider JB O’Neill. Ooit maakte hij in 2004 een soort-van wakeboard, met sandalen als bindingen en grote finnen aan de onderkant. Toen was ontwerpen nog niet zijn sterke punt, maar wakeboarden wel! JB is één van de meest getalenteerde riders en bedenker van heel wat unieke stunts. Hyperlite zette hem samen in een ruimte met Aaron Stumpf. Deze ontwerpheld heeft al verscheidene “Board of the Year” awards op zijn naam staan, dus gaat het niet om de eerste de beste wakeboardbakker. Interessante combinatie!

een dikke pop

Wakeboard Rocker types - bron wakestore.euMet name de dikke pop van de Hyperlite Freepress 2021 zorgt ervoor dat inverts (air tricks) een stuk gemakkelijker worden. Zet die S-band of Raley maar in: de kans wordt echt groter dat je hem zult staan. De pop wordt bereikt door de bovenste houtlaag, die van bamboe is gemaakt. Dit is een harde en stugge houtsoort, die als een soort veer werkt als je hem buigt. De bamboe zorgt ook voor stevigheid als je bijvoorbeeld een ollie, 180, of 360 doet.

De pop krijgt ook vorm door de blended (hybrid) 3-stage rocker. Een 3-stage rocker wil er nogal eens voor zorgen dat het landen na een obstakel wat onstabiel kan zijn. Aan de andere kant wil een continuous rocker ervoor zorgen dat er weinig pop is. Door nu de 3 stages van de rocker vloeiender in elkaar te laten overvloeien zorgt Hyperlite met de Freepress ervoor dat je prettig kunt landen, maar toch een pittige pop houdt.

sterk

Leuk, die pop en flexibiliteit, maar maakt dat een wakeboard niet kwetsbaar? Daar heeft Hyperlite natuurlijk ook aan gedacht. Daarom hebben ze een speciale Sintered Base aangebracht, die ervoor zorgt dat de verschillende lagen van het board erg sterk aan elkaar hechten en zo veel kunnen verduren. De sidewall van urethaan zorgt ervoor dat ook die prima beschermd is.

Toch wordt het wakeboard hier niet heel zwaar door. Dat komt door de kern van Paulownia hout. Dit is sterk, maar erg licht.

probeer het zelf

Ben je al enthousiast geworden over dit wakeboard? Snap ik. Maarre… probeer het wel eerst zelf ff uit tijdens een testdag. Wat voor de ene persoon erg goed werkt, kan voor een andere persoon minder prettig werken.

Heb je al ervaring met dit soort wakeboards? Check dan jouw favo wakeboardstore voor deze strakke plank! Het is nu al verkrijgbaar bij o.a. WakeboardOnline en Downtown.nl.

Ook interessant: