web analytics

De International Wakeboard and Wakeskate Federation (IWWF) heeft het EMS voor cable wakeboard en wakeskate uitgesteld. Volgens de NWWB is de lanceerdatum uitgesteld naar 2022.

De reden hiervoor is dat toch gebleken is dat het nog een hele tour is om alle informatie van Cablewakeboard.net over te zetten naar EMS. Dit EMS houdt alle standen bij van nationale en internationale wedstrijden die georganiseerd worden. Dit is al enige tijd het geval voor alle waterski- en wakeboardvarianten, maar nog niet voor kabelwakeboarden. De introductie daarvan is al een keer uitgesteld en nu dus nog een keer, naar 2022.

Wat is de IWWF eigenlijk?

2016-069-resultaten-van-wakedream-2016-met-nsk-wakeboard-cable-actiefoto-door-gogglefaceDe IWWF is het overkoepelende orgaan van de landelijke waterski- en wakeboardbonden, zoals de NWWB. Bij hen worden alle wedstrijden van deze bonden aangemeld en ook alle andere internationale wedstrijden lopen via de IWWF. Dit zorgt er voor dat bij al die wedstrijden op dezelfde manier wordt beoordeeld en dat ook alle resultaten van die wedstrijden kunnen worden opgeteld om te bepalen wie de beste wakeboarder van de wereld is.

Waarom EMS?

Tot 2020 was het kabelwakeboarden de enige discipline waarbij de resultaten online werden bijgehouden en gepubliceerd. Dit gebeurde via de site Cablewakeboard.net. Via deze site werden ook de inschrijvingen en informatievoorziening verzorgd. In 2020 2021-010 EMS logois ervoor gekozen om dit ook voor alle andere disciplines te doen, met EMS. Op deze manier zou er één plek zijn waar alles geregeld is. Alle andere disciplines zijn er in opgenomen, maar is EMS voor cable wakeboard en wakeskate uitgesteld naar 2022.

En nu?

De kabelwakeboarders hoeven zich geen zorgen te maken, want Cablewakeboard.net blijft ook in 2021 nog gewoon actief. Je kunt je dus op dezelfde manier inschrijven, net als vorige jaren.
Alle andere disciplines kunnen terecht op EMS.