web analytics

Een heerlijk zonnige dag, veel deelnemers op de mat en een goede sfeer. De eerste tourstop NWC 2021 was een groot succes! Het vond plaats bij Waterskibaan Sneek op recreatiegebied De Potten.

2021-021 Zonnige NWC tourstop in Sneek - actiefoto 02 door Sander BuistVolgens de planning was het de derde tourstop van dit jaar, maar door coronamaatregelen werd de eerste tourstop verplaatst en kwam de tweede tourstop te vervallen. Op zondag 5 september was het dan toch zover dat de noordelijke wakeboardcompetitie eindelijk kon starten. De laatste wedstrijd die georganiseerd kon worden dateerde al weer uit oktober 2019.

Mooie tricks, mooie foto’s

Er waren heel wat mooie tricks te zien! Waterskibaan Sneek heeft ook 2021-021 Zonnige NWC tourstop in Sneek - actiefoto 03 door Sander Buistheel veel uiteenlopende obstakels, die goed gebruikt werden, maar er waren ook mooie inverts (air tricks) te bewonderen. Er waren ook flink wat deelnemers op de mat, in totaal deden 44 riders mee.

Er was ook een aantal fotografen die alles hebben vastgelegd. En dat zijn mooie foto’s geworden, vooral ook omdat het een zonovergoten dag was. Kijk onderaan dit bericht voor de links.

Resultaten NWC 2021 Tourstop Sneek

Dit zijn de resultaten van deze tourstop. Klik/tap erop om de grote versie te bekijken.

2021 Tourstop Sneek resultaten

Foto’s

Professioneel fotograaf Ron van Hal (klik hier voor al zijn foto’s) en amateurfotografen Sander Buist (klik hier) en Gerard Kobes (klik hier) hebben ook heel wat foto’s gemaakt. Hieronder kun je een aantal daarvan bekijken.

(bericht gaat verder onder foto’s)

Volgende tourstop in Groningen

De volgende tourstop in de Noorder Wakeboard Challenge volgt snel op deze: op 19 september zijn de deelnemers welkom in Groningen. Voor het eerst in de competitie zal dan een wedstrijd op een tweemast installatie worden georganiseerd, door Wake Park Groningen. Dit belooft veel actie, want daar is een tweemaster zeer geschikt voor.