web analytics

Binnenkort wordt een nieuw systeem door de IWWF geïntroduceerd. Het nieuwe EMS gaat waterski en wakeboard wedstrijden professionaliseren. Dat meldt de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond (NWWB) in haar nieuwsbrief.

De kabelwakeboard wedstrijdsport heeft al jaren een systeem, waarbij de inschrijvingen en resultaten van een wedstrijd verwerkt. Dat systeem heet Cablewakeboard.net. Daarnaast moet echter nog apart per wedstrijd bij de locatie en/of bij de NWWB worden ingeschreven.
Andere disciplines, zoals bootwakeboard, waterskiën achter boot of aan de kabel, blootvoetskiën, enz. hebben echter nog niet zo’n systeem, waardoor het nóg onoverzichtelijker is. Ook is het vaak erg lastig om de eindstanden te achterhalen als je zelf niet aanwezig kunt zijn bij een evenement.

Tadaa: nieuw IWWF EMS

Het nieuwe EMS, dat door de Internationale Waterski en Wakeboard Federatie (IWWF) wordt gelanceerd, moet dit allemaal combineren. Je hoeft je straks dus alleen nog maar in te schrijven via dat EMS. De resultaten van de wedstrijd worden er ook in verwerkt en het zorgt ervoor dat het meteen, in real time, op te vragen is via internet door iedereen die het wil weten. Ook als ze aan de andere kant van de wereld zitten.

Inschrijven

De meeste wedstrijdsporters hebben een uitnodiging van de NWWB ontvangen om zich te registeren. Heb je geen aparte uitnodiging gehad, mail dan naar backoffice@nwwb.nl, dan zul je die zo snel mogelijk alsnog ontvangen. Het is belangrijk om dat dan snel te gaan doen, omdat je anders het risico loopt dat je niet aan wedstrijden kunt deelnemen.

De kabelwakeboarders zijn echter voor dit jaar nog wel een uitzondering: zij blijven dit jaar nog gebruik maken van Cablewakeboard.net. In 2021 zullen dan alle waterski- en wakeboarddisciplines overgeschakeld zijn naar het nieuwe EMS.

Bron afbeelding: Gerd Altmann via Pixabay