web analytics

Tijdens het openingsweekend was de kabel al goed bezet, terwijl alle promotie nog niet eens helemaal optimaal was. De seinen staan op groen voor de tweemast kabel in Groningen: Wakepark Groningen krijgt nieuw leven ingeblazen en gaat vol enthousiasme seizoen 2019 in!

nieuwe eigenaar

2019-013 Wakepark Groningen startdock met Eun Leij - Wakeboard NieuwsDe kabel werd in het najaar van 2015 voor het eerst geopend en in 2016 trok het helemaal goed aan. In de jaren die daarop volgden werd dit echter snel minder, tot op het punt dat vorig jaar de baan erg weinig geopend was en de bezoekersaantallen flink onderuit gingen.

Eun Leij, één van de eerste regulars van deze kabel, zag dit met lede ogen aan. Toen de (eerste) eigenaar begin dit jaar bekend maakte definitief met de baan te willen stoppen, heeft zij de handschoen opgepakt en besloten het bedrijf over te nemen. Na een flinke onderhoudsklus aan baan, accomodatie en obstakels, werd tijdens de NWWB Open Dag het seizoen 2019 geopend.

andere aanpak

Eun zag dat de eerdere aanpak van het park niet werkte en heeft duidelijke plannen hoe dit moet veranderen. Zo wil ze zich met name richten op trainingen en clinics. Een tweemast installatie combineert de indivuele (en intensieve!) aanpak van het boarden achter een boot, met de obstakels en pop van een kabel. Bovendien wordt de baan op jouw eigen niveau bediend 2019-013 Wakepark Groningen, tricks op pussybox - Wakeboard Nieuwsen hoef je niet terug te zwemmen. Ideaal dus om techniek en tricks op te oefenen en het veel sneller te leren.

Ook nieuw is dat het team iedere dag aanwezig is en je kunt dan ook zonder afspraak gaan boarden. Daarnaast heeft ze een club opgezet, Brilliant Boarders, waarmee vooral de saamhorigheid en gezelligheid benadrukt wordt.

Het doel van het cablepark is ook veranderd. En Eun zet hoog in! Haar ultieme doel is om de baan in te zetten als trainingscentrum voor de jeugd en talenten, die zich voor willen bereiden op (internationale) wedstrijden en uiteindelijk de Olympische Spelen. Want dat wakeboarden olympisch gaat worden, daarvan is ze overtuigd.

klaar voor

Nu de baan weer open is, kan iedereen terecht voor een lekkere wakeboardsesh, maar ook met een wakeskate en kneeboard ben je van harte welkom. Daarnaast is er ook een Omniboard en Tube aanwezig om veel lol te hebben. Dit is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met watersport. Stap voor stap kun2019-013 Bij Wakepark Groningen plezier met het Omniboard - Wakeboard Nieuwsnen ze hun vaardigheden op een board opbouwen, van bodyboarden naar kneeboarden en dan door naar wakeskaten en wakeboarden.

Het startplatform wordt later dit jaar nog uitgebreid met een waterterras. In de toekomst wil Eun ook SUP-lessen en SUP-yoga gaan organiseren.

meer informatie

Wil je meer weten over Wakepark Groningen? De site is nog niet bijgewerkt, maar op Facebook en Instagram is alle informatie over de Groningse kabelaar te vinden. En de informatie op Waterski Nederland is natuurlijk ook bijgewerkt.

En heb je een leuk idee, waarbij je samenwerking met Wakepark Groningen kunt gebruiken? De baan werkt graag mee aan diverse activiteiten en evenementen waarbij de watersport een mooie aanvulling is. En natuurlijk kun je er ook terecht voor bedrijfsfeesten en kinderfeesten.


Bron: Eigen redactie / Eun Leij. Foto’s: Wakepark Groningen.
Meer informatie: Geen site van Wakepark Groningen.Facebookpagina van Wakepark Groningen.Instagram van Wakepark Groningen.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie