web analytics

Een wakeboard laten bouwen naar eigen wens hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst de Spaanse wakeboard-panadero Saul Custom Boards.

Saul Custom Boards is opgericht door Saulius Voludskis. Deze man heeft zijn basis in Tarifa in Spanje, waar hij al vele jaren met succes aan de weg timmert. Tot voor kort was hij vooral bekend in de kitesurf scene, maar de focus komt nu ook op wakeboards te liggen. Alle wake- en kiteboards worden met de hand op maat gemaakt met behulp van cnc machine. Buiten alle technische opties mag je je ook geheel uitleven op de graphics.

Wakeboards voor kabel en boot

Op de Engelstalige site kun je kiezen uit twee basis boards: de Rocket Pro en het Crossover wakeboard.

2018-017 Saul Custom Boards maakt wakeboards met Soul - CrossoverDe Rocket Pro is met name geschikt voor wakeparks. Het heeft een houten kern van Paulownia hout en is gecoat met gecoat en omrand met hoogwaardige kunststoffen, zodat je board lang meegaat. De Isosport Seed 6000 grind base zorgt ervoor dat het wakeboard niet breekt als je de obstakels flink pakt. De 3 stage hybride rocker en channels zorgen ervoor dat je een dikke pop hebt voor je inverts. Het zorgt ook voor een fijne landing op het water.

Het Crossover wakeboard is voor iedereen die (ook) achter de boot maximaal wil kunnen losgaan. Hij is minder flex dan de Rocket Pro, maar wel voorzien van een Paulownia houten kern. Daarnaast voorzien van hoogwaardige kunststoffen en wat nadrukkelijkere 3-stage rocker. De channels zijn ook wat dieper, zodat je betere performance achter de boot hebt.

Als je een variatie op deze configuraties wilt, is dat ook mogelijk. Natuurlijk kun je uit verschillende boardmaten kiezen.2018-017 Saul Custom Boards maakt wakeboards met Soul - Kiteboard graphics

Dikke graphics

Voor de graphics kun je helemaal zelf los gaan, maar voor een tientje meer kun je ook kiezen uit een groot arsenaal graphics uit de Shuttershock bibliotheek. Ook kun je het helemaal overlaten aan een grafisch vormgever, voor 5 tientjes meer. En dan heb je ook een uniek wakeboard!

Mees

2018-017 Saul Custom Boards maakt wakeboards met Soul - Mees Egberts met zijn wakeboard2018-017 Saul Custom Boards maakt wakeboards met Soul - Mees WakeboardDe jonge Groningse rider Mees Egberts kwam vorig jaar in contact met Saul Custom Boards. Niet alleen heeft hij een wakeboard voor hem laten maken, er is ook besloten dat hij het merk gaat vertegenwoordigen in Nederland. Mees is regelmatig te spotten op de tweemast-installatie van Wake Park Groningen, maar ook aan een vier- of vijfmaster weet hij dikke tricks neer te zetten. Zo pakte hij tijdens de NWC 2017 vele punten in de competitie en in Veendam zelfs de eerste plek!

Mees zegt: “Ik ben superblij met mijn Saul Custom Board en heb inmiddels al een keer gevaren op mijn nieuwe board, wat echt te gek was!” Hij mag dat binnenkort weer laten zien, tijdens de NWC 2018 die eind mei weer gaat beginnen.


Bron: Mees Egberts. Foto’s: Instagrams van Saul Custom Boards en Mees Egberts.
Meer informatie: Site van de fabrikant.Facebookpagina van de fabrikant.Instagram van de fabrikant.
Covid-19 Update
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Evenementen binnenkort
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie