web analytics

Afgelopen weekend vond de 20e IWWF E&A Open Championships in Milaan plaats. Sanne Meijer pakte zilver op EK Wakeboard Cable 2018 en wist met een dikke front 2 blind deze plek veilig te stellen.

2018-031 Sanne Meijer pakt zilver op EK Wakeboard Cable 2018 - erepodiumHiermee moest ze aartsrivaal Julia Rick voor zich laten, net als vorig jaar overigens. Toen was er echter 12 punten verschil en nu slechts 3 punten… En dat terwijl ze nog herstellende is van een schouderblessure. Als ze de volgende keer met een goede schouder op de mat staat, kan Julia misschien gedwongen worden om genoegen te nemen met zilver. Als je dan ook nog meerekent dat Sanne twee weken geleden nog Europees Kampioen achter de boot is geworden, dan is duidelijk dat ze wel heel erg goed bezig is.

Resultaten #TeamNL

Naast Sanne waren er nog 9 Nederlandse wakeboard- en 2 wakeskateriders op de mat. Jasper van Suchtelen van de Haare draaide zijn arm uit de kom, waardoor de halve finales voor hem het eindpunt waren. Zijn zus Iris haalde de zesde plek in de finale.

Voor Pascal Arninkhof en Niek Kortenbach stopte het in de halve finale Masters Men. Sam de Haan en Ruben van Amerongen bleven steken in de kwartfinales van Open Men. Damien Oosting strandde in de kwartfinales Boys. Dat gebeurde ook bij Max Delhaas en Adyen de Souza, in de categorie Junior Men.

En zoals eerder al op deze site gemeld, werd Daniël Smits Europees Kampioen Wakeskate in de categorie Junior Men en Nina de Groot derde bij wakeskaten in de categorie Junior Ladies.

Nederland heeft weer laten zien hoe een klein land groot kan zijn bij deze sport. Dus dat wordt weer vuurwerk, tijdens het NK op 8 en 9 september in Veendam!

2018-031 Sanne Meijer pakt zilver op EK Wakeboard Cable 2018 - teamNL


Bron: Cablewakeboard.nl, hier en hier.
Meer informatie: Site van NWWB.Facebookpagina van NWWB.Instagram van NWWB.