web analytics

Team NL deed goede zaken tijdens het Europees en Afrikaans Kampioenschap Wakeboard Boot. Maar liefst 9 Nederlandse riders deden mee aan het evenement in Borgo San Pietro in Italië. Met name Sanne Meijer overheerste op E&A Wakeboard Boot 2018 door niet alleen Europees kampioen te worden, maar ook de Superfinal van de Europese Pro Tour te winnen.

Die Superfinal vindt altijd een dag voor de finale van het EK plaats. Het was een zeer spannende wedstrijd waarin ze, net als verleden jaar, de Italiaanse tweeling Virag achter zich wist te laten. Daarna verlengde ze haar EK-titel achter de boot en pakte ze goud. En dat allemaal terwijl ze nog herstellende is van haar schouderproblemen.

#TeamNL deed goede zaken

2018-029 Sanne Meijer overheerst op E&A Wakeboard Boot 2018 - teamNL groepsfotoEr stonden, zoals gezegd, 9 riders op de mat. En dat in een deelnemersveld van 120 personen, dus dat was een flink aandeel. Maarten van de Ven deed mee in categorie Veterans Men en daarnaast was hij ook actief als vervangend coach. Lydia Lok verdedigde Nederland bij Masters Women. In de categorie Boys deden de Dinant Last en Louis Overmeer mee. Bij de Junior Men was het opletten als Johann Overmeer het water op ging. Bij Open Men vertegenwoordigden Thomas Bouwhuis en Mark Bouwhuis TeamNL. Bij de Veterans deed Freek Sijmons mee. En bij de Open Ladies konden we dus kijken naar de dikke tricks van Sanne, die ook teamcaptain was. En zij hield zich niet bepaald in, want ze deed maar liefst 7 tricks in haar heenrun, terwijl de meeste meiden er 5 deden.

Resultaten voor #TeamNL bij E&A Wakeboard Boot 2018

Thomas en Mark Bouwhuis sneuvelden in de LCQ’s. Freek Sijmons en Dinant Last strandden in de halve finale. Verdere resultaten:

  • Louis Overmeer: 4e plek bij Boys
  • Johann Overmeer: zilver bij Junior Men
  • Sanne Meijer: goud bij Open Women
  • Maarten van de Ven: brons bij Veterans Men
  • Lydia Lok: 6e plek bij Masters Women

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze topresultaten!


Meer informatie: Site van NWWB.Facebookpagina van NWWB.Instagram van NWWB.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Wakeboard Agenda
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie