web analytics

Eind vorige week werd bekendgemaakt dat een nieuwe waterskibaan in Roermond is geopend! Hoe zit dat? Wakeboard Nieuws dook er in.

Het nieuwe cablepark heet het Beaver Creek Wakepark Roermond en is afgelopen vrijdag geopend voor het publiek. Alles is nog niet helemaal klaar, daar is het team druk mee bezig en later deze maand volgt de officiële opening. Wel is de cable helemaal klaar, voorzien van obstakels en kun je ook een drankje en een hapje scoren.

Je kunt er momenteel iedere dag terecht van 13.00 tot 20.00 uur en je betaalt dan € 19,- per uur, per persoon op basis van eigen materialen. Natuurlijk kun je wel huurmateriaal krijgen, voor prijzen moet je ff mailen met info [a] wake-park.nl. Dit e-mail adres kun je ook gebruiken om te reserveren. In de ochtend is de baan te huur voor groepen, meer info ook via info [a] wake-park.nl.

[update] Intussen is er een site en ook een vermelding op Waterski Nederland. Klik hier om dat te bekijken.

Kahawai watersports

De nieuwe kabelskibaan in Roermond is onderdeel van KAHAWAI watersports. Dit is een groep Duitse watersporters, die al een aantal jaren met jetski en boot actief zijn bij Marina Oolderhuuske, ook in Roermond. Daarnaast exploiteren ze ook de tweemaster bij Funbeach Panheel in Panheel. Nu pakken ze het dus groter aan, met een dik full cablepark.

Lekker druk

2018-023 Nieuwe waterskibaan in Roermond is geopend - overzichtskaart Limburg e.oZoals gezegd wordt door deze exploitant ook de tweemaster bij Funbeach Panheel gerund. Maar zij zijn niet de enige in deze regio, bepaald niet zelfs! Het is er lekker druk, met vlakbij

  1. Seven-twenty Cablepark in Sevenum (full cable)
  2. Waterskibaan Weert (full cable)
  3. Beaver Creak Wakepark Roermond (full cable)
  4. Amici Beach (full cable)
  5. KAHAWAI Watersports Oolderhuuske (boot)
  6. Funbeach Panheel (2mast)
  7. XTremeZone Watersports (boot+2mast)
  8. Terhills Cablepark (full cable)

Het is de verwachting dat één en ander nu toch wel invloed op elkaar zal hebben. Tot die tijd is er in ieder geval genoeg te doen in Limburg op het gebied van wakeboarden!

Veel obstakels

2018-023 Nieuwe waterskibaan in Roermond is geopend - overzichtsfoto wakeboard cable parkBeaver Creek Wakepark Roermond houdt er wel van om je een beetje uitdaging te bieden. Zo kun je maar liefst 9 obstakels in het water verwachten, waaronder diverse kickers, tubes, funboxen en veel meer van Unit/Parktech. En als je dan toch een keer valt, dan zorgt de lange loopbrug ervoor dat je niet al te gek ver hoeft te zwemmen. Als je dan ook nog die dikke accomodatie ziet, dan is het duidelijk dat de nieuwe waterskibaan in Roermond duidelijk niets aan het toeval heeft overgelaten.

Bij deze wens ik de nieuwe waterskibaan in Roermond veel succes toe.


Meer informatie: Site van eigenaar.Facebookpagina van eigenaar.Geen Instagram.