web analytics

Jobe doet het steeds beter op de (inter-)nationale watersportmarkt. Maar dat wil niet zeggen dat ze nu relaxed onderuit gaan zitten. Nee, ze blijven innoveren. Zo werkt Jobe nu aan een elektrisch aangedreven hydrofoil surfboard, zo is te lezen op de Jobe Lab website.

Hydrofoils worden al steeds bekender. Je neemt een surfboard, wakeboard, of een ander type board, zet er een lange stang onder met daaronder dan weer een soort vleugel. Zodra je snelheid maakt op het water, bijvoorbeeld achter een boot, dan ga je omhoog en heeft je board geen contact meer met het water. Je bent nu sneller, wendbaarder en kunt echt killer tricks doen.

Hoe maak je snelheid?

Voorwaarde is dan wel dat je snelheid moet maken, bijvoorbeeld doordat een boot of waterskikabel je voorttrekt. Hoe gaaf zou het zijn dat je dat niet meer nodig hebt? Dat kan, met een elektrisch aangedreven hydrofoil surfboard. Hiermee kun je dan overal terecht, ook op kleinere meren of zelfs vijvers. Je kunt nu ook toertochten maken, zolang je accu het volhoudt natuurlijk. En het is ook een stuk milieuvriendelijker, vooral als je de accu oplaadt met zonnecellen.

2018-014 Jobe werkt aan een electrisch aangedreven hydrofoil surfboard - foto door Vefoil.comJe monteert dan een motor bij de hydrofoil vleugel, zodat je zelf je snelheid maakt.

Niet de enige

Jobe is niet de enige die onderzoek doet naar een zelfaangedreven hydrofoil. Zo is er het Kickstarter project van Vefoil, opgezet door o.a. de Canadese kiteboarder Chris Vermeulen. En het bedrijf Lift Foils uit Puerto Rico heeft zelfs al zo’n gadget in de markt gezet, al moet je daar dan wel 5-6 maanden op wachten. Het is daarom interessant hoe Jobe dit zal gaan oppakken.


Bronvermelding: Jobe Lab, Lift Foils, en VeFoil. Afbeeldingen afkomstig van respectievelijke bronnen, zie vergrote foto voor exacte bronvermelding.
Meer informatie: Site van Jobe Lab.Facebookpagina van Jobe Sports.Instagram van Jobe Sports.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Wakeboard Agenda
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie