web analytics

Het watersportcentrum bij Breda is een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders van Breda staan achter een haalbaarheidsonderzoek voor het plan. Ze willen een overeenkomst afsluiten met de initiatiefnemers. Dat meldt BN De Stem.

De plannen zijn wel een beetje aangepast. Zo zullen er geen 30, maar 48 parkeerplaatsen in het plan worden opgenomen. Daarnaast zal de duikschool ook naar het watersportcentrum verhuizen en wordt er meer rekening gehouden met de belangen van zeldzame vleermuizen en trekvogels die het natuurgebied aandoen.

Engelengeduld

2017-015 Watersportcentrum bij Breda is een stap dichterbij - Galderse Meren - initatiefnemers Robbert van den Bosch en Peter SchiphorstInitiatiefnemers Robbert van den Bosch en Peter Schiphorst moeten wel engelengeduld opbrengen om de plannen er door te krijgen, zo zeggen ze. Van den Bosch: “Gisteren hebben we ook weer met de architect gesproken. We komen stapje voor stapje verder. Daar heb je engelengeduld voor nodig, want steeds zijn er weer aanvullende eisen en wensen. Maar we zijn positief en verwachten dat we eind mei zo goed als rond zijn en de gemeente een plan kunnen presenteren waarin we alle belangen zo goed mogelijk dienen. Vast staat in ieder geval dat het recreatiegebied openbaar toegankelijk blijft.”

Als de haalbaarheid onderzocht is, gaat het plan verder de procedure in. Dan hebben ook belanghebbenden inspraak op de plannen. Dit seizoen zal het sportcentrum dus nog zeker niet open gaan. Of het volgend jaar lukt? Van den Bosch: “Aan ons zal het niet liggen.”


Bron: BN De Stem, luchtfoto: Les Petits Canards, initatiefnemers: © Ron Magielse/Pix4Profs