web analytics

De enige Nederlandse wakeboard rider strandde woensdag in de LCQ’s van The World Games in Polen. Hier greep ze op slechts 1.22 punten naast de finaleplek. Daarmee zijn The World Games 2017 voor Sanne Meijer voorbij.

Dinsdag waren de voorrondes van het bootwakeboarden, waarbij Sanne erg zenuwachtig was. Ze zette zichzelf naar eigen zeggen teveel onder druk en eindigde als laatste, met 21.11 punten.
De volgende dag ging het tijdens de LCQ (Last Change to Qualify) ronde een stuk beter: ze pakte 52.56 punten. Helaas wist de Amerikaanse rider Nicola Butler 53.78 punten binnen te halen, waardoor Sanne op haar na de finale miste. Ze had overigens wel de beste punten voor compositie.

“I’m very proud and happy how today’s run went! I’m back and ready for the upcoming competitions! ???
Congrats Nicola Butler for making it through, def killed it!!” is haar reactie op Facebook.

Come back

The World Games 2017 markeren de come back van Sanne. In 2015 schoot haar arm tijdens trainingen uit de kom tijdens het WK Boot. Ondanks dat zette ze door en wist ze nog wel goud binnen te halen! Daarmee werd ze de eerste wakeboard rider ooit die zowel wereldkampioen aan de kabel als achter de boot werd.

Dit nam wel een erg grote tol op haar lichaam en met name op haar schouders. De afgelopen jaren heeft in het teken gestaan van haar herstel, waarna ze 1 juni naar Amerika vertrok voor een trainingstage. Daarmee is de prestatie die ze heeft neergezet in Polen nog indrukwekkender.

Relaxen en aanmoedigen

Sanne kan nu lekker rustig aan gaan doen en genieten van de finales op donderdag. Daarnaast zal ze ook Nederlandse Sarel de Jong aanmoedingen bij het kickboxen: “Now it’s time for my fellow Dutchie Sarel de Jong to kick some ass in tonights semi finals in kickboxing!”

The World Games 2017

The World Games is een soort Olympische Spelen, waar niet-Olympische sporten aan bod komen. Toch is het IOC ook aanwezig op het evenement en presenteerde het zichzelf ook nadrukkelijk tijdens de openingsceremonie. Naar verluid worden The World Games ook gebruikt om te kijken of één van de sporten wellicht in de toekomst alsnog een Olympische sport zal worden.


Bron: FB-pagina Sanne Meijer en IWWF. Foto door actiefotografie.nl en marilynpruitt (zie bestandsnaam van de foto voor details)
Meer informatie: Site van IWWF.Facebookpagina van IWWF.Instagram van IWWF.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Wakeboard Agenda
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie