web analytics

Afgelopen zondag vond in Alphen aan den Rijn het NK Obstacle Only 2017 en NK Wakeskate 2017 plaats. Dikke acties over de gave obstakels: het was dikke pret tijdens de eerste Obstacle Only bij 0172 Wake Park.

Ondanks de slechte weersverwachtingen was het de hele dag droog, lekker warm en zo nu en dan kwam de zon ook om de hoek kijken. Er was dan ook veel publiek en op het naastgelegen strandje was het ook gezellig druk. Naast het wedstrijdgeweld was er natuurlijk ook weer een leuke shopping street, kwam Red Bull nog ff wat drankjes uitdelen en was een winch in een naastgelegen water geplaatst, waar free ride seshes werden gehouden.

dag vol primeurs

Het was een evenement vol primeurs. Zo was het de eerste keer dat een Obstacle Only wedstrijd werd georganiseerd. Niet dus alleen in Nederland, maar de eerste keer in de wereld! Dat zorgde wel voor wat opstartproblemen, maar al snel liep de wedstrijd goed door.

Het was ook de eerste keer dat het NK Wakeskate door een echte wakeskatejury werd beoordeeld. Hierdoor konden de wakeskate specifieke tricks zo goed mogelijk worden beoordeeld. Er was veel talent op het water en dit geeft aan dat deze tak van sport in Nederland aan het groeien is.

uitslagen

Hier de uitslagen van het NK Obstacle Only 2017 en NK Wakeskate 2017, gehouden bij Wet ’n Wild / 0172 Wake Park in Alphen aan den Rijn. Bij Open Men was Mik Nieuwenhoff de verrassing van de dag. Iris van Suchtelen van de Haare is de eerste rider die zich op dit moment dubbel Nederlands kampioen mag noemen, aangezien ze in 2016 het goud pakte tijdens het NK cable.

Klik/tap op het overzicht om te kunnen inzoomen.

Uitslagen NK Obstacles Only 2017 en NK Wakeskate 2017

Wakeboard Nederland was live

Ook nu was Wakeboard Nederland op het evenement aanwezig, met live updates op de Facebookpagina en slow motion clips op Instagram. Check hieronder zo’n live update. Voor de andere updates klik/tap je hier voor Facebook en klik/tap je hier voor Instagram.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1803660099856500.1073741833.1571639999725179&type=1&l=f5aaab6f67


Bron: eigen redactie.
Meer informatie: Site van NWWB.Facebookpagina van NWWB.Geen Instagram.