web analytics

De gemeente van Sudwest-Fryslân heeft besloten dat de eerste waterskibaan in Fryslân door kan gaan. Op donderdagavond zijn de plannen voor Waterskibaan Sneek goedgekeurd door de Gemeenteraad.

Ondernemer Taco Hofman kan nu de benodigde vergunningen aanvragen. Hij heeft er erg veel zin in, zo was op te maken in het telefonisch interview afgelopen dinsdag. De Facebookpagina is intussen online en naar verwachting zal volgende week de site worden gelanceerd. Via deze media zal de verdere voortgang van de waterskibaan worden getoond.

2016-012 Waterskibaan Sneek goedgekeurd door GemeenteraadDe zomer en herfst zullen voor Hofman in het teken staan van de vergunningen aanvragen en alles verder regelen voor de aanleg. Hij verwacht rond december te kunnen beginnen met de aanleg van de waterskibaan en paviljoen. De opening wordt verwacht in april 2017.

Reacties

Niet alleen de gemeenteraad was positief. Hofman vertelde dat hij uit de omgeving ook veel postieve reacties heeft ontvangen. In de Friese provincie is het waterskiën en wakeboarden nog niet erg bekend en velen vonden het leuk dat er eindelijk een nieuwe soort watersport in de provincie zal komen.

Bewuste keuze voor locatie

Hofman heeft heel bewust gekozen voor recreatiegebied De Potten. De Friese meren zijn namelijk lang niet overal geschikt voor watersport, of zijn niet altijd goed bereikbaar. Op andere plaatsen waar die problemen niet zijn, is het vaak erg druk met surfers, zeilers en andere watersporters. Op de gekozen locatie waren de omstandigheden het meest geschikt.


Meer informatie: Site van Waterskibaan Sneek.Facebookpagina van Waterskibaan Sneek.Geen Instagram.