web analytics

Het wordt nog druk met cableparks in de buurt van Breda, want vlak in de buurt van Goodlife Cablepark is nu een plan voor kabelskibaan vlakbij Breda. Dat meldt BN De Stem afgelopen vrijdag in haar Breda-editie.

Het plan is om een vijfmast installatie aan te leggen op de Galderse Meren, 8 kilometer onder Breda. Het is een natuurreservaat, met enige recreatieve activiteiten. Naast de kabelskibaan zou er ook een duikcentrum, een restaurant met terras met ‘beachclub uitstraling’ en een parkeerplaats voor 30 auto’s in de plannen opgenomen.

Breda iets moois geven

2016-060 Plan voor kabelskibaan vlakbij Breda - situatieschetsInititatiefnemers Rob van den Bosch en Peter Schiphorst komen al sinds hun jonge jaren op de Galderse Meren en zijn ook actief wakeboarders en waterskiërs. Ze zijn niet uniek met hun idee: al sinds enige jaren stortten diverse plannenmakers zich op het recreatiegebied om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor watersporters. Deze voorganger zijn afgehaakt, omdat de gemeente strenge voorwaarden stelt. Het mag bijvoorbeeld niet 24 uur per dag het hele jaar door druk en gezellig zijn en ingrijpende veranderingen in de omgeving zijn met het oog van de natuur ook niet toegestaan.

wakeboard_invertVan den Bosch en Schiphorst zeggen hier rekening mee te zullen houden en toch het watersportcentrum te kunnen exploiteren. Ze willen daarmee “Breda iets moois geven”.

Ter beoordeling

Het plan, financieel onderbouwd, ligt momenteel ter beoordeling bij de gemeente Breda. De gemeente gaat er een ‘met positief-kritische blik’ op werpen. Hierna kunnen mensen bezwaar maken, waarop de gemeente dan zich over de plannen zal uitspreken.


Bron: BN De Stem, editie Breda, 26-08-2016