web analytics

Ondanks felle protesten van omwonenden wordt het bestemmingsplan van het Zilvermeer in Groningen niet aangepast. Hierdoor komt de wakeboardbaan in Groningen een stap dichterbij, zo meldt de Groningse stadszender OOG TV.

Zoals ik al eerder van exploitant Robert Koopman hoorde, waren de protesten meer gericht op het gemeentebeleid dan op het daadwerkelijke cablepark. De omwonenden beschuldigden ambtenaren van gesjoemel met de inspraaktermijnen, maar vissen nu toch achter het net. In het nieuwe bestemmingsplan dat het stadsbestuur nu aan de gemeenteraad stuurt blijft de bestemming voor het Zilvermeer onveranderd, dus kan de baan er nu komen.

Wel zal het gebied tussen Kardinge en Beijum onbebouwd blijven en zal geprobeerd worden de loop van de Hunze te herstellen, waarmee wel aan verzoeken van omwonenden werd voldaan.

De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren, maar aangezien Koopman een overeenkomst heeft met de gemeente, lijkt dat een formaliteit te zijn.


Covid-19 Update
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Evenementen binnenkort
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie