web analytics

Wakepark Groningen krijgt vorm - totaalaanzichtWoensdagmiddag had ik een gesprek met Ash Northall, importeur van Wakestation. Volgens hem is het heel duidelijk: de tweemast cablepark heeft de toekomst.

Ik sprak met hem naar aanleiding van de opening van het Wakepark Groningen, dat gebruik maakt van een Wakestation tweemast installatie. Ash is al enige jaren bezig in Groot Brittannië, om daar de Wakestations te importeren en te installeren.

omwenteling

2015-055 Tweemast cablepark heeft de toekomst - Ash in actieVolgens hem staat Nederland aan de vooravond van een omwenteling op het gebied van wakeboarden, die Groot Brittannië net acher de rug heeft. Je hebt daar drie type wakeboarders: boot-riders, fullpark-riders en tweemast riders. De kick van een tweemaster is dusdanig uniek, dat er een groeiend aantal wakeboarders is die (bijna) exclusief hier actief is.

Je hebt de intensiteit van het boot-wakeboarden, maar het comfort en gemak van het kabel-wakeboarden.

betere coaching

Zo is coach2015-055 Tweemast cablepark heeft de toekomst - actiefoto Wakestationing hier veel beter bij mogelijk, aldus Ash. Je hoeft niet op te boksen tegen een grote hekgolf, maar je hebt wel het gemak dat de baan voor jou alleen draait. Val je? Geen probleem, je hoeft alleen onder de kabel te zwemmen en het houtje komt al weer naar je toe. Heb je iets lagere snelheid nodig om een nieuwe trick makkelijker te leren? Wordt geregeld.

andere belevenis

Daarnaast is het minder gedoe om het ook echt te gaan dóen. Als je naar een cablepark gaat, dan ga je voor een uur. Of twee uur. Daar moet je best wat tijd voor reserveren. Als je achter een boot wilt hangen, dan moet je met zo’n boot een snelwatergebied opzoeken, je moet een gecertificeerde schipper én een lookout aan boord hebben.

2015-055 Tweemast cablepark heeft de toekomst - proefsessie WakePark GroningenWil je op een tweemast installatie gaan boarden? Je pakt je wakeboard, springt in de auto of op de fiets en je gaat gewoon. Een kwartier op de tweemaster is minstens zo intensief als een uur aan de kabel. En daarna ga je gewoon weer terug naar je dagelijkse gang van zaken, want je hoefde er maar een kwartier van je tijd aan te spenderen.

alleen maar voordelen?

Dat zou niet best zijn, want dan zou dat het einde betekenen van het boot- en fullcable-wakeboarden! Een nadeel is natuurlijk dat de baan een slordige 250 meter lang is en daarna moet je weer om de bocht. Kun je aan een fullcable of achter een boot een beetje relaxed staan te varen, dat is er bij de tweemaster niet bij. Daar staat dan wel tegenover dat je het maximale aan tricks uit één sessie kunt halen.

fabrikanten die actief zijn in Nederland

Naast het nieuwe merk Wakestation zijn er al andere merken actief met tweemasters in Nederlandse wakeparks.

Tweemast cablepark heeft de toekomst

Nu wordt een tweemaster vaak gezien als een oefenbaan, dat naast “de grote” baan ligt. Als het aan Ash ligt, is dit binnen een paar jaar totaal anders en is het een gave aanvulling op het wakeboarden zoals we dat nu kennen. Klinkt in ieder geval goed!

Hoe ziet dat er dan uit?

Check deze video:


Bron: eigen redactie.
Meer informatie: Site van eigenaar.Facebookpagina van eigenaar.Geen Twitterpagina.
Covid-19 Update
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Evenementen binnenkort
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie