web analytics

Fotografie Rita Peperkamp06-2014 Noorder Wakeboard Challenge 2014 posterIn juni werd de NWC 2014 (Noorder Wakeboard Challenge) op de drie Noordelijke kabelskibanen gehouden. Een vernieuwd concept zorgde voor veel actie.

Bijna traditioneel waren alle drie zondagen vrij van buien en, op de laatste tourstop na, ook vol in het zonnetje. De NWC is een competitie, dat voornamelijk gericht is op beginnende en gevorderde riders. Er waren drie tourstops: de eerste was bij Blue Bay Veendam, de tweede bij Ermerstrand W2O in Erm (vlakbij Emmen) en de derde bij Break Out Grunopark en waterskivereniging TSVG in Harkstede (vlakbij Groningen).

Fotografie Rita Peperkampnieuw concept

Er was een vernieuwd concept. In de eerste heat werd een klassieke ronde gereden, waarbij je binnen een bepaald gedeelte van de baan zoveel mogelijk verschillende tricks laat zien. Er waren dan maximaal 2 riders op het water.

In de volgende heat kwamen alle riders op het water en werd bij 1 obstakel gekeken welke tricks een rider kon doen. Dit zorgde voor veel actie, wat niet alleen leuk is om te doen, maar ook zeker om naar te kijken. Het insprireerde ook heel wat riders om een nieuwe trick te proberen, waardoor het ook echt een stimulans voor de wakeboardsport in het Noorden betekende.

eindstanden competitie NWC 2014

Afgelopen zondag was de laatste tourstop in Harkstede en werd de eindstand opgemaakt:

Resultaten NWC 2014 competitie


Meer informatie: Site van Noorder Wakeboard Challenge NWC 2014.Facebookpagina van Noorder Wakeboard Challenge NWC 2014.
Bron: FB-pagina Noorder Wakeboard Challenge NWC 2014 | bron afbeeldingen: Rita Peperkamp en eigen redactie.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie