web analytics

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB.De finale van de Open Ladies was echt zinderend en spannend. De tricks en bijbehorende punten vlogen om de oren en had een zeer verrassende uitkomst: Sanne Meijer is wereldkampioen Wakeboard Cable 2014.

De finale begon om 13.00 uur. De eerste riders vielen allemaal, waaronder de Duitse Cosima Giemza. Sanne Meijer startte als vijfde en zette de beste run tot dan toe neer. Maxine Sapulette startte als zevende, maar wist de score van Sanne niet te verbeteren. De Duitse Julia Rick had nog wat in te halen van haar val tijdens het EK en zette meteen de nieuwe standaard 2014-81 WK Cable Wakeboard Open Ladies finale run 1van 76 punten.

In de tweede run kregen we eerst Maxine te zien, die vol inzette op goud. Helaas kwam ze ten val, waardoor ze haar eerste run niet kon verbeteren. Sanne ging helemaal los en rondom de motormast perste ze de ene sick invert na de andere uit! De run was zo goed, dat ze Julia Rick van de eerste plaats stootte, die daarna aan haar run begon.
Julia gooide er meteen veel vuurwerk in, maar net iets teveel, waardoor ze viel. Sanne vanaf dat moment dus wereldkampioen en Julia moest genoegen nemen met zilver.

Wat extra op2014-81 Sanne Meijer tijdens start 2e run WK Wakeboard Cable 2014merkelijk hieraan is, is dat Sanne tijdens het vorige 2014-81 Sanne Meijer is wereldkampioen Wakeboard 2014 prijsuitreikingWK in 2012 ook goud won, maar dan in de categorie Junior Ladies. Ze maakt dus deze keer haar debuut in de Open Ladies en pakt meteen het goud! Dat is een prestatie die voor zover mij bekend nog niet eerder is voorgekomen.

Het is duidelijk: Nederland speelt een sterke rol in het dameswakeboard. Met goud én brons nemen alle twee deelnemers eremetaal mee naar ons kikkerlandje. Bij deze feliciteer ik ze van harte en ik hoop dat ze een geweldige afterparty hebben vanavond. 🙂

Dankzij Anne-Wil Meulman hebben we hieronder de beelden nog even van de finale-runs van Sanne Meijer, Julia Rick en Sanne Meijer:


Meer informatie: Site van Cablewakeboard.net.
Bron: Cablewakeboard.net en eigen redactie | bron afbeeldingen: Cablewakeboard.net en Buywake.eu.
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Wakeboard Agenda
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie