web analytics
Voorstander van de kabelskibaan in Sneek, bij recreatiegebied De Potten in Offingawier, vlakbij Sneek

bron: grootsneek.nl

De gemeenteraad van Súd-West Fryslân geeft vrij baan aan de in 2016 te bouwen kabelskibaan bij recreatiegebied De Potten, aan de rand van het Sneekermeer. Dit meldt het Sneeker Weekblad vandaag.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag in met het opstarten van een wijziging in het bestemmingsplan. Sinds september is veel gesproken over het initiatief van De Jongens van Outdoor uit Appelscha om een kabelskibaan te gaan aanleggen op het recreatiegebied.

2014-109 Locatie recreatiegebied De Potten

bron: google maps

Tegenstanders hadden problemen met de locatie en eventuele verkeersdrukte door het naast Sneek gelegen Offingawier. De FNP (Fryske Nasjonale Partij, red.) SP en GroenLinks blijven als tegenstemmers van mening dat de gratis zwemvoorziening voor minder kapitaalkrachtige inwoners van Sneek wordt aangetast.

Voorstanders stellen dat de nieuwe kabelskibaan in Sneek de gemeente nog beter als watersportgemeente op de kaart zal zetten.


Covid-19 Update
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Evenementen binnenkort
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie