web analytics

Er zijn plannen om een tweemast waterskibaan te gaan aanleggen in de stad Groningen. Omwonenden van het Kardingermeer, waar de baan geplaatst zal worden, zijn daar niet zo blij mee.

De omwonenden zitten al een tijdje in de clinch met de gemeente, omdat zij veel overlast ervaren van allerlei evenementen die rond het meer worden georganiseerd. Zij hebben echter het gevoel dat ze niet serieus worden behandeld door de gemeente. Toen er plannen werden ingediend om een wakeboardpark aan te leggen, wilden ze graag weten of ze daar eventueel ook extra overlast van konden ondervinden. Een voorlichtingsavond op 10 november jl. werd niet duidelijk gecommuniceerd, wat de onrust alleen versterkte. Ingediende bezwaren van de bewoners werden pas na veel extra inzet ontvankelijk verklaard.

Stadspartij Groningen

De Stadspartij heeft de zaak nu opgepakt en wil schriftelijke vragen stellen aan het College B&W. Gelukkig gaat dat meer over de handelswijze van de gemeente dan over het wakeboardpark zelf. Het is te hopen dat de bezwaren van de omwonenden weggenomen kunnen worden, zodat we volgend jaar ook in deze provinciehoofdstad aan een kabel kunnen boarden!

Exploitant

De exploitant van de nieuwe baan was nog niet bereikbaar voor commentaar. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal ik ze hier melden. Houd dus mijn site en sociale media in de gaten voor de updates.


Bron: persbericht Stadspartij Groningen | bron afbeelding: OOG Radio & TV.
Covid-19 Update
Aanbevolen
WakeboardOnline, dé wakeboard specialist met het grootste aanbod.
Evenementen binnenkort
Nieuwsbrief abonneren
Blijf op de hoogte van het laatste Wakeboard Nieuws en abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief door hieronder je e-mail adres in te vullen.
sociale media
waterski nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Twitter.
wakeboard nederland:
Volg me op Facebook.Volg me op Instagram.Volg me op Twitter.
Partner sites

WakeboardOnline blog

Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB

Help jij onze sport een TIKKIE vooruit? NWWB Tikkie Actie