web analytics

Er zijn plannen voor een kabelskibaan in Sneek, op recreatieplas De Potten. Het college staat positief tegenover de plannen van buitensportbedrijf De Jongens van Outdoor uit Appelscha, maar wil graag van de gemeenteraad horen wat zij van de plannen vindt.

Volgens de plannen krijgt de kabelskibaan in Sneek een lengte van 800 meter. Naast de skibaan komt een watersportcentrum, dat plaats biedt aan de startlocatie van de baan en een opslagruimte. Daarnaast wordt een 140m2 groot pand gebouwd, dat onder meer de douches, kleedgelegenheden, kantoor- en ontvangstruimten zal herbergen.

huiverig

De plannen voor de baan zijn er al langer, maar de gemeente was huiverig over de overlast die de baan zou kunnen opleveren voor recreanten en de omgeving van de plas. Met de aanleg van de waterskibaan is een bedrag van 500.000 euro gemoeid. Deze kosten komen voor rekening van het bedrijf uit Appelscha.


Meer informatie: Site van De Jongens van Outdoor.Facebookpagina van De Jongens van Outdoor.Tweets van De Jongens van Outdoor.
Bron: SneekLive | bron afbeelding: SneekLive.