web analytics

Ski Racing AustraliaSarah TeelowDe Australische wereldkampioene waterski racen Sarah Teelow is tijdens een snelheidsrace in Sydney om het leven gekomen. Ze werd 21 jaar.

Teelow verongelukte kort na de start van de wedstrijd Bridge to Bridge, die wordt georganiseerd op de Hawkesbury-rivier. In die race halen waterskiërs snelheden tot 130 km/u. De Australische kwam ten val en liep zware verwondingen op aan de wervelkolom en het hoofd.

Er werd aangenomen dat ze een hartstilstand heeft gehad. Ze werd gereanimeerd door hulpdiensten en overgevlogen naar het Royal North Shore Hospital. Hier werd ze aan hartbewaking geplaatst, maar de volgende avond moest men de strijd opgeven.

2013-084 Wereldkampioene Waterski Racing 2013 in actie“We verliezen een van onze meest complete atletes”, aldus de Australische federatie. “De hele waterskigemeenschap is geschokt door het overlijden van Sarah. Wij bieden haar familie ons diepste medeleven aan.”

De exacte oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht en Ski Racing Australia heeft haar hulp hierbij toegezegd. De weersomstandigheden waren in ieder geval goed en de wateroppervlakte was vlak. Wel heeft de stuurman verklaard dat ze ten val kwam door een hekgolf van een andere boot.


Bron: FB-pagina Michael Timmers, Het Belang van Limburg en ABC News | bron afbeeldingen: ABC News.